این سد هیدروالکتریکی میتواند به اندازه یک نیروگاه اتمی انرژی تولید کند.
در انتهای صفحه فیلم مرتبط با موضوع قابل دانلود می باشد
دنیا همواره به دنبال توسعه روشهای جدید برای برداشت و استفاده از منابع انرژیهای طبیعی است و جایگزینی سوختهای کربنی با انرژیهای پاک در سطح جهان مشهود است. افزایش محبوبیت خودروهای برقی و سایر فناوریهای مشابه، زمینهساز توسعه هرچه بیشتر منابع انرژی مقرون به صرفه و کارآمد است.
کارایی ۸۰ درصدی سیستم تلمبه ذخیرهای
«سیستم تلمبه ذخیرهای» اولین بار در آخرین دهه قرن هجدهم معرفی شد. امروزه برای تولید تقریباً ۹۸ درصد از انرژی جهان از فناوری استفاده میشود. سیستم تلمبه ذخیرهای از دو منبع آب بسیار عظیم تشکیل شده که با دو ارتفاع متفاوت ساخته شدهاند. آب به منبع با ارتفاع بیشتر پمپاژ میشود و از آنجا برای به گردش درآوردن توربینها و تولید برق به جریان درآمده و به منبع پایینی سرازیر میشود. محبوبیت سیستم تلمبه ذخیرهای هیدورلیک به خاطر نرخ بالای کارایی آن یعنی کارایی ۸۰ درصدی است. از طرف دیگر، این سیستم به طور نامحدودی قابل شارژ مجدد است.
شرکت جنرال الکتریک اعلام کرده که مدتی است بر روی بازسازی و بهینهسازی یک نیروگاه آبی کار میکند. نیروگاه آبی سوئیس به منظور افزایش ظرفیت ذخیره شبکه برق اروپا با منابع تجدیدپذیر، به توربینهای با سرعت متغیر مجهز میشود. این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای بازسازی نیروگاههای آبی در جهان است.
تولید ۱۴۵۰ مگاوات انرژی به اندازه یک نیروگاه اتمی
نیروگاه لینتال حدوداً ۲۴۹۰ متر بالاتر از سطح دریا و بین دو دریاچه کوه واقع شده که با یک صخره با ارتفاعی دو برابر برج ایفل از هم جدا شدهاند. وقتی این نیروگاه با ظرفیت کامل خود- ۲۳ میلیارد گالن- کار کند خروجی آن معادل ۱۴۵۰ مگاوات خواهد بود. این میزان انرژی خروجی به اندازه یک نیروگاه اتمی است. توربینهای دور- متغیر جایگزین قادرند تا کارایی انرژی این نیروگاه را حتی از این نیز بیشتر نمایند.
وجود بیش از ۲۷۰ سد هیدروالکتریکی در جهان
بیش از ۲۷۰ نیروگاه تلمبه ذخیرهای در سراسر جهان وجود دارند که فقط ۱۷ عدد از آنها از فناوری توربینهای دور- متغیر استفاده میکنند. هرچند جنرال الکتریک معتقد است این فناوری میتواند آینده تمامی نیروگاههای تلمبه ذخیرهای باشد. اچآیاس- شرکت مشهور مشاوره انرژی- تخمین میزند که ظرفیت نیروگاههای تلمبه ذخیرهای تا سال ۲۰۲۲ هرساله به میزان ۴۰ گیگاوات افزایش پیدا کند.
ذکر این نکته ضروری است که توربینهای دور- متغیر مستلزم پرداخت هزینه هستند و این بازسازی نیروگاهها ارزان نخواهد بود. هرچند افزایش کارایی نیروگاه به راحتی هزینههای بازسازی را پوشش داده و این توربینها کنترل خوبی به ما در خصوص میزان برق مصرفی و برق تولیدی میدهند.
فناوریهای معمول ما را مجبور میسازند تا میزان برداشت انرژی، متناسب با میزان ظرفیت نیروگاه تلمبه ذخیرهای باشد. این بدین معناست که یک نیروگاه تلمبه ذخیرهای ۱۰ مگاواتی نخواهد توانست تا ۱۴ مگاوات برق را ذخیره نماید و ۴ مگاوات برق اتلاف خواهد شد زیرا سیستم صرفاً توان ذخیره ۱۰ مگاوات برق را دارد. از طرف دیگر توربینهای دور- متغیر برای کاربران کنترل بیشتری بر روی برداشت دقیقتر انرژی فراهم میکنند.
زمانی که جهان به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر همانند باد، خورشید و آب حرکت میکند، کنترل ایجاد شده توسط توربینهای دور- متغیر پراهمیتتر خواهد شد.
جنرال الکتریک و هیتاچی هر دو در حال تجهیز نیروگاههای تلمبه ذخیرهای فعلی به توربینهای دور- متغیر هستند. جنرال الکتریک ادعا میکند که پروژههای به بزرگی ۳۰۰۰ مگاوات در همین راستا در دست اقدام دارد. به طور مشابه نروژ نیز در حال ساخت دو کابل زیردریایی از انگلستان و آلمان است. این کابلها که در سال ۲۰۲۰ عملیاتی خواهند شد، انرژی مازاد تولید شده در اروپا را ذخیره خواهند کرد.
منبع : فردانما