آیا شما به روشی ارزان، با نگهداری آسان و سازگاربامحیطزیست علاقهمند هستند که از آب استفاده نمیکند و میتواند مدفوع انسانی را به آب پاکیزه و برق تبدیل کند؟ هیجانزده شدهاید، مگر نه؟ این دستشویی بهاحتمالزیاد دورهی آزمایشی خود را در ۲۰۱۶ و در غنا شروع خواهد کرد. دانشگاه کرنفیلد، مخترع این دستگاه، نامش را «دستشوییِ غشای نانویی» گذاشته است. این روش به ۲٫۳ میلیارد انسان که به دستشویی ایمن و بهداشت دسترسی ندارد، کمک میکند.
این دستشویی چطور چکار می کند؟
کار این دستگاه بعد از بستن دربِ آن شروع میشود. قسمت پایینی آن با استفاده از مکانیسمی چرخان باعث میشود که دستشویی مدفوع را به اتاقک تهنشین کننده ببرد که مسئولیت آن جلوگیری از خروج بو به بیرون است. گام بعدی پالایه کردن مدفوع با استفاده از غشای نانویی است که موکولهای تبخیر شدهی آب را از مدفوع جدا میکنند و باعث جلوگیری حرکت عوامل بیماریزا و بخش جامد از طریق آب میشود.
آب تبخیر شده به محفظهای هدایت میشود که با مهرههایی پرشده که با ذرات نانویِ جذبکنندهی آب پوشانده شده است. این مواد کمک میکنند که بخارآب متراکم شده و سپس در بخش پایینی جمع شود. آبی که از این طریق جذب میشود خالص بوده و آنقدر زیاد هست که بتوان از آن برای آبیاری و شستشوی داخل خانه استفاده کرد. بخش جامد باقیماندهی مدفوع و عوامل بیماریزا بهوسیلهی پیچِ ارشمیدس به محفظهی دوم هدایت میشوند. بااینکه این بخش از دستشویی در حال طراحی است، اما ایدهی اولیهی غالب این است بخش جامد سوزانده شده و به انرژی و خاکستر تبدیل شود. از این انرژی برای به کار انداختن فرایند پالایه غشای نانویی استفادهشده و از باقیماندهی این انرژی برای شارژ دستگاههای کوچک و تلفن همراه استفاده خواهد شد. تنها ضایعاتی که در این روش تولید میشود، خاکستری است که از سوزاندن مواد جامد باقیمانده ایجاد میشود. این خاکستر غنی از مواد معدنی بوده و هیچگونه عوامل بیماریزا ندارد، به همین دلیل برای کشاورزی بسیار مفید است. این دستشویی میتواند جوابگوی نیاز یک خانوادهی دهنفره باشد.
بخشی از سرمایهی این پروژه توسط چالش اختراع مجدد دستشویی از بنیاد بیل و ملیندا گِیتس تأمینشده است. این پروژه برندهی کلینایکویتی موناکو ۲۰۱۵ شده است. این روش پاک و بیبو است و علاوه بر آن میتواند در مناطقی کار کند که برق، آب و سیستم فاضلاب مناسبی ندارند.
فعلاً قرار است که این دستشوییها توسط سازمانهای محلی به تعدادی از خانوادهها اجاره داده شود تا هزینهی آن تقلیل دادهشده و همینطور تحت پوشش چالش هر فرد، هرروز، پنج سنت از بنیاد گِیت قرار گیرد.
فیلم مرتبط با موضوع جهت دانلود به پیوست می باشد
منبع : فردانما